Muay Boran

Tervetuloa tekemään historiaa pääkaupunkiseudun ensimmäiseen ja Suomen toiseen Muay Borania opettavaan seuraan.

Olemme osa International Muay Boran Academya (IMBA). Opetuksemme perustuu akatemian kansainväliselle opetusohjelmalle.

Sisarseuramme on Tampereella sijaitseva IMBA Finland, joka on tuonut Muay Boranin Suomeen.

Mitä on Muay Boran?

Maailmalla tunnetun kamppailu-urheilulajin thainyrkkeilyn (Muay Thai) taustalta löytyy runsas kirjo perinteisiä aseettomia thai-taistelutaitoja. Muay (Thai) Boran on sateenvarjotermi näille taidoille, jotka kehittyivät siamilaisten soturien ja mestareiden käsissä. Taistelukentillä voitokkaat taidot ja harjoittelumenetelmät siirrettiin seuraaville sukupolville.

Muay Boran on suoraviivainen ja tehokas taistelulaji, joka perustuu yhdeksän kehon aseen käyttöön (pää, kyynärpäät, nyrkit, polvet, jalat). Lajiin kuuluvat mm. hyökkääminen, puolustautuminen, tarttumiset, heitot, maahanviennit ja lopetukset.

Lue lisää Muay Boranista IMBA Finlandin sekä IMBA:n organisaation päämajan sivuilta.

Ilmoittaudu tästä ilmaiselle tutustumistunnille

Traditional Muay Boran

Tunnilla paneudutaan lajin perinteisiin taistelu- ja kamppailutekniikoihin, jotka ovat peräisin jo Siamin kuninkaan henkivartijoilta lähes kahden tuhannen vuoden takaa. Tekniikat perustuvat yhdeksään kehon aseeseen, joita ovat pää, kyynärpäät, kädet, jalat ja polvet. Näitä käytetään monipuolisesti erilaisissa lyönneissä ja potkuissa sekä kamppailutilanteissa. K-16.

Combat Muay Boran

Perinteiset tekniikat yhdistetään tunnilla moderniin kamppailuun ja harjoitellaan niiden käyttöä kilpailu- ja kamppailutilanteissa. Fyysisesti vaativa tunti. K-16.

Muay Boran Peruskurssi

Kurssillä käydään läpi lajin perinteisiä taistelu- ja kamppailutekniikoita, jotka ovat peräisin jo Siamin kuninkaan henkivartijoilta lähes kahden tuhannen vuoden takaa. Tekniikat perustuvat yhdeksään kehon aseeseen, joita ovat pää, kyynärpäät, kädet, jalat ja polvet. Näitä käytetään monipuolisesti erilaisissa lyönneissä ja potkuissa sekä kamppailutilanteissa. Kurssin aikana pääset sisälle Muay Boranin saloihin. Kurssin lopuksi on mahdollista suorittaa ensimmäinen Khan-testi (tasokoe). K-16.

Kurssin kesto on noin 10 viikkoa ja harjoittelu tapahtuu arkisin kaksi kertaa viikossa.

Katso seuraavat alkavat peruskurssit täältä

ilmoittaudu tästä peruskurssille